DANSBORGSKOLEN

           Vi lærer, når vi har det godt – vi har det godt, når vi lærer

Velkommen til Dansborgskolen i Hvidovre

Her på siden har vi samlet oplysninger om skolen. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os på tlf. 72421990 eller [email protected].

 

 • ikon
  Christian Østergaard den 18-06-2018
  Kære forældre

  I dag orienteres jeres børn om valgfagene næste år. Det sker på fællessamlinger for henholdsvis 6., 7. og 8. klasse. PÅ fællessamlingen orienteres bl.a. om nedenstående (uddrag fra linket herunder) og mulighed for at stille spørgsmål.
  https://sites.google.com/g2650.dk/valgfag1819dansborgskolen/startside?authuser=0
  Hvilket valgfag der vælges er forældrenes afgørelse, og vi vil bede jer vælge senest på fredag.

  Alle elever i Folkeskolen skal have et valgfag i 7.-9. klasse. På Dansborgskolen tilbyder vi en lang række spændende valgfag, som du kan læse mere om her. Valgfagene er placeret i en blok af to lektioner, og der er oftest elever fra både 7., 8. og 9. klasse på holdene.
  Listen over Dansborgskolens valghold i 2018-19 kan du se her til venstre - og ved at klikke på dem kan du se en beskrivelse af alle fag. Der er to valgfagsperioder

  1. Fra sommerferie (uge 34) til jul (uge 50)
  2. Fra jul til påske
  ... og du har mulighed for at foretage et nyt valg til jul.
  Sådan er proceduren omkring valgfag:
  • Valgfagene præsenteres på fællessamlingen den 18/6.
  • Forældrene får oversigten (linket) på Forældreintra og kan vælge valgfag i løbet af uge 25 - senest den 22/6!
  • Det er forældrenes afgørelse hvilke valgfag eleven ønsker - derfor offentliggøres denne oversigt på Forældreintra, og vi beder om forældrenes kontaktoplysninger ved valget.
  • Elever som ikke er blevet tilmeldt, kontaktes i uge 26 (sidste skoleuge) for at få foretaget valget.
  • Du skal vælge tre valgfag, som du giver prioritet 1, 2 og 3. Langt de fleste får deres førstevalg!
  • Et valgfag er halvårligt - men med mulighed for at man fortsat kan vælge samme hold i det følgende halvår.
  • Skolen samler alle ønsker og sammensætter valgholdene og offentliggør dem på Elev- og Forældreintra i starten af det nye år.
  • Valgfagene begynder i den anden skoleuge. På forhånd har vi struktureret således at der ikke er valgfag i nogle af de omlagte uger (terminsprøver, projektopgaver m.m.)

  Valgfagene vælges i nedenstående formular. Gerne i dag (!), men senest på fredag (den 22/6). Ved et senere valg kan man risikere ikke at komme i betragtning med til den valgte førsteprioritet.
  Med venlig hilsen
  Chr. Østergaard
  Viceskoleleder

 • Hanne Correll den 15-06-2018
   Vi har nu modtaget gavekort fra Børnenes kontor. Gavekortene kan hentes på skolens kontor mellem 8 - 14.30 mandag til torsdag og fredag 8 - 13.30. 
  Af sikkerhedshensyn skal kortene stemples hos Børnenes kontor. De begynderat stemple gavekortene mandag d. 25. juni kl. 10.00 Ekstraordinært åben fra d. 25 - 29. juni fra 10.00 - 15.00 dog torsdag d. 28. juni til kl. 17.00. Gavekortene skal være stemplet og handlet for inden d. 13. juli 2018

  Vi har modtaget rigtig mange gavekort men desværre er det ikke alle Børnenes kontor har kunne hjælpe denne gang. 

2018 Fodboldkamp

9.Kl. sidste skoledag

SFO

Åben skole i Zoo

Åben skole - Zoologiske Have

Zoo:
I forbindelse med åben skole har vi sidste år, på mellemtrinnet, startet et pilotprojekt op i samarbejde med Zoologiske Have. Projektet er et tværfagligt projekt i dansk og natur & teknologi. Den primære læringsmetode er innovation og entreprenørskab, hvor vi arbejder med elevernes kompetencer i forhold til at skabe, udvikle og handle. Det er tiltænkt som et forløb, hvor eleverne får et særligt kendskab til Zoologiske Have og hvor der hvert år skal ske en progression i læringsforløbene.
På 4. årgang arbejdes der med dyr og dyregrupper, hvor eleverne vha. den innovative proces skal producere en præsentation af et udvalgt dyr. Den præsentation skal de så præsentere for en 2. Klasse fra Dansborgskolen.
5. årgang skal arbejde med miljø og naturbevaring.
6. årgang skal arbejde med en udfordring omhandlende: Hvordan får vi flere teenagere i Zoo? (Starter i skoleåret 17/18)

Skoleelever lærer om affald og genbrug

Samlede 170 liter affald på vejene omkring Dansborgskolen

Dansborgskolens 1. og 3. klasser deltog sidste torsdag i affaldsindsamling og -sortering under kommunens projekt “Grøn Generation”, hvor eleverne lærer om miljø, ressourcer og bæredygtighed. På trods af regn og kulde gik eleverne til den, og fik på 1 time indsamlet 170 liter affald på vejene omkring skolen. Det var især plastikposer og -flasker, som eleverne fandt mange af.     - I forbindelse med indsamlingen fik eleverne et oplæg fra Quark og Hvidovre Kommunes afdeling for Affald og Genbrug om, hvorfor vi skal sortere vores affald, og hvad det sorterede affald kan genbruges til, oplyser lederen af QuarkCentret, Christian Black-Storm, står for samarbejdet omkring det lokale projekt “Grøn generation". Trods det kolde og våde vejr gik eleverne til opgaven med godt humør.

Det har vi lært...

Eleverne sagde da de blev spurgt hvad de havde lært bl.a.: - Vi har lært hvor skraldet skal være - at sortere det.. - Der er mange små dele af forskellige materialer - som skal sorteres... - Når man har sorteret og brugt det affald, der kan genbruges - så bliver resten brændt og bliver til varme i radiatorer... - Der er mest plast affald - fordi, at vi bruger plastik meget...

Dagen kommer i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings nationale affaldsindsamling, hvor skoler, institutioner og borgere over hele landet gøre en aktiv forskel for en ren og smuk natur i Danmark.