DANSBORGSKOLEN

           Vi lærer, når vi har det godt – vi har det godt, når vi lærer

Velkommen til Dansborgskolen i Hvidovre

Her på siden har vi samlet oplysninger om skolen. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os på tlf. 72421990 eller [email protected].

.... Siden er under opbygning 

 • ikon
  Hanne Correll den 19-09-2017
  Nyt i fotoalbummet
  Klik på ikonet herunder for at se en billedserie med titlen:
  Europæisk sprogdag på Dansborgskolen 2017
 • ikon
  Christian Østergaard den 31-08-2017
  Meebook

  Kære forældre
  Som annonceret åbner vi nu for den obligatoriske læringsportal, Meebook, for alle elever på skolen. Læringsportalen findes på meebook.dk (eller .com), og den vil fremover indeholde årsplaner og undervisningsforløb, læringsmål for eleverne, evalueringer af og status på den enkelte elevs udbytte og trivsel og opfølgninger af disse
  - og omkring 14 dage før skole-/hjemsamtalerne udgiver vi elevplaner i læringsportalen, således at disse kan danne baggrund for samtalerne.

  Som første punkt vil vi bede jer om
  • at logge jer ind på Meebook - meebook.dk - og klikke på FORÆLDRE LOGIN
  • her kan I vælge at klikke på her som er en klik-guide til processen (guiden er vedhæftet her som bilag)
  • herefter kan I oprette jer som brugere: i lighed med jeres børn får I et personligt UNI-login, et brugernavn på 8 tegn og en kode, som I kan danne egen kode til (Et tidligere login på meebook med mailadresse vil herefter ikke fungere)
  • I skal bruge jeres personlige NemID i processen.
  • ... og herefter vil I kunne se og følge jeres børns undervisning (i første omgang med forløb og årsplaner for det første halvår).
  Elev- og Forældreintra vil fortsat være aktive med beskeder, dagbøger, kalendere, opslagskemaer etc., men vil fremover ikke indeholde fx årsplaner.
  Fremadrettet skal I bruge samme login i Meebook og Forældreintra, således at I blot skal huske på et login.

  Og herefter har vi et digitalt værktøj som bliver til fælles glæde i samarbejdet om jeres børns skolegang. Volder ovennævnte login m.m. vanskeligheder, så er I naturligvis velkomne til at henvende jer til skolen.

  Med venlig hilsen
  Skoleledelsen
 • ikon
  Hanne Correll den 14-08-2017
  God P-Stil

Om Dansborgskolen

SFO

Ungt forskertalent

Sebastian Larvad fra Dansborgskolen blev en af de regionale vindere i Danmarks største talentkonkurrence Unge Forskere. Han har nu chancen for at blive Årets Unge Forsker ved den nationale finale. Den 23. april skal Sebastian Larvad til Forum i København for at kæmpe om titlen som Årets Unge Forsker. Det unge forskertalent blev fornylig en af juniorvinderne i den regionale semifinale i Danmarks største talentkonkurrence Unge Forskere. Sebastian Larvad går i 9.y på Dansborgskolen i Hvidovre. Projektet, der har skaffet ham en finaleplads har den specielle titel: Slimål. Sebastians projekt går ud på at finde alternativer til plastik ved at udvinde et materiale fra proteinfibre fra slimål. Ved den nationale finale ved Science i Forum i København kommer han i hård konkurrence med knap 50 andre juniorprojekter fra hele Danmark. I alt var 20 unge juniorforskerprojekter udtaget til den regionale semifinale i Region Hovedstaden. Heraf gik halvdelen videre til den nationale finale, hvor en jury af naturvidenskabelige eksperter nu skal bedømme deres projekter og finde en endelig vinder i både junior- og seniorrækken.

Programleder for Unge Forskere, Katrine Bruhn Holck, siger: -Talentkonkurrencen Unge Forskere hjælper med til at få originale og nytænkende projekter frem i lyset. Det er vigtigt, for der er brug for børn og unge med interesse for naturvidenskab, teknologi og sundhed. Det er deres talent og idérigdom, der skal løse mange af fremtidens udfordringer.

Bedste blandt 1.800 Finalisterne har kvalificeret sig efter fem semifinaler rundt i landet. Oprindeligt var næsten 1.800 projekter tilmeldt. Deres projekter repræsenterer tre forskellige spor: Life science, physical science og technology, og selve kåringen sker d. 25. april.

Udover titlen som Årets Unge Forsker 2017 kæmper eleverne om pengepræmier på i alt 300.000 kr. og legater til at deltage i internationale forsker-konkurrencer. Vinderne får desuden en unik chance for at få deres projekter ud i den virkelige verden. Præmierne overrækkes af HKH Prins Joachim og undervisningsminister Merete Riisager.  Unge Forskere arrangeres af Astra - Danmarks nye nationale center for læring i natur, teknik og sundhed i Danmark.

Skoleelever lærer om affald og genbrug

Samlede 170 liter affald på vejene omkring Dansborgskolen

Dansborgskolens 1. og 3. klasser deltog sidste torsdag i affaldsindsamling og -sortering under kommunens projekt “Grøn Generation”, hvor eleverne lærer om miljø, ressourcer og bæredygtighed. På trods af regn og kulde gik eleverne til den, og fik på 1 time indsamlet 170 liter affald på vejene omkring skolen. Det var især plastikposer og -flasker, som eleverne fandt mange af.     - I forbindelse med indsamlingen fik eleverne et oplæg fra Quark og Hvidovre Kommunes afdeling for Affald og Genbrug om, hvorfor vi skal sortere vores affald, og hvad det sorterede affald kan genbruges til, oplyser lederen af QuarkCentret, Christian Black-Storm, står for samarbejdet omkring det lokale projekt “Grøn generation". Trods det kolde og våde vejr gik eleverne til opgaven med godt humør.

Det har vi lært...

Eleverne sagde da de blev spurgt hvad de havde lært bl.a.: - Vi har lært hvor skraldet skal være - at sortere det.. - Der er mange små dele af forskellige materialer - som skal sorteres... - Når man har sorteret og brugt det affald, der kan genbruges - så bliver resten brændt og bliver til varme i radiatorer... - Der er mest plast affald - fordi, at vi bruger plastik meget...

Dagen kommer i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings nationale affaldsindsamling, hvor skoler, institutioner og borgere over hele landet gøre en aktiv forskel for en ren og smuk natur i Danmark.

SET turnering

STORT tillykke til Dansborgskolens SET-hold.
Der var hård kamp og dyb koncentration, men en flot holdindsats til Hvidovre kommunes SET -turnering fik i går Dansborgskolen på en 2.plads

Kun 4 elever fra hele kommunen gik videre til finalen og her var vi repræsenteret i alle 3 aldersgrupper:

Gustav fra 7.x vandt en 4.plads,
Anna fra 5.A vandt en 3. plads og
Mathias fra 3. C vandt en 3.plads.
TILLYKKE

SET turnering

Åben skole i Zoo

Åben skole - Zoologiske Have

Zoo:
I forbindelse med åben skole har vi sidste år, på mellemtrinnet, startet et pilotprojekt op i samarbejde med Zoologiske Have. Projektet er et tværfagligt projekt i dansk og natur & teknologi. Den primære læringsmetode er innovation og entreprenørskab, hvor vi arbejder med elevernes kompetencer i forhold til at skabe, udvikle og handle. Det er tiltænkt som et forløb, hvor eleverne får et særligt kendskab til Zoologiske Have og hvor der hvert år skal ske en progression i læringsforløbene.
På 4. årgang arbejdes der med dyr og dyregrupper, hvor eleverne vha. den innovative proces skal producere en præsentation af et udvalgt dyr. Den præsentation skal de så præsentere for en 2. Klasse fra Dansborgskolen.
5. årgang skal arbejde med miljø og naturbevaring.
6. årgang skal arbejde med en udfordring omhandlende: Hvordan får vi flere teenagere i Zoo? (Starter i skoleåret 17/18)