DANSBORGSKOLEN

           Vi lærer, når vi har det godt – vi har det godt, når vi lærer

Velkommen til Dansborgskolen i Hvidovre

Her på siden har vi samlet oplysninger om skolen. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os på tlf. 72421990 eller [email protected].

.... Siden er under opbygning 

 • ikon
  Nis Øfjord Blaxekjær den 13-11-2017
  Kære forældre 

  PARKERINGSANBEFALINGER

  Mandag den 13.11.2017 er Dansborgskolens trafikkampagne skudt i gang. Vi har fokus på parkeringsforholdene, og hvordan de anvendes. Vi har ét oversigtskort og parkeringsanbefalinger til jer. Se venligst vedhæftede PDF. Oversigtskort og anbefalinger findes på side 2. 

  Mvh
  Dansborgskolen

Dansborgskolens Luciaoptog

Hvem var Lucia?

Den Lucia, som har helgendag den 13. december er den hellige Lucia af Syrakus, som er denne bys stytshelgeninde. Hun skal have levet under Diocletians kristenforfølgelser, hvor hun blev martyr. 

Slæbt afsted til byens bordel
Legenden fortæller, at Lucias mor led af en mave eller underlivssygdom, og derfor drog med datteren til den hellige Agathe af Cathanias grav. Her bad de for moderen, hvorefter Agathe viste sig og gav helbredelse. Hun fortalte desuden Lucia, at hun ville blive martyr. Efter denne oplevelse gav Lucia sine ejendele til de fattige, hvilket fortørnede hendes forlovede. Han angav hende til myndighederne, som besluttede, at hun skulle anbringes i et bordel. Men da man kom for at slæbe hende afsted, stod hun så tungt og fast som en klippe, og end ikke adskillige okser og mænd kunne rokke hende af stedet. 

Om Dansborgskolen

SFO

Åben skole i Zoo

Åben skole - Zoologiske Have

Zoo:
I forbindelse med åben skole har vi sidste år, på mellemtrinnet, startet et pilotprojekt op i samarbejde med Zoologiske Have. Projektet er et tværfagligt projekt i dansk og natur & teknologi. Den primære læringsmetode er innovation og entreprenørskab, hvor vi arbejder med elevernes kompetencer i forhold til at skabe, udvikle og handle. Det er tiltænkt som et forløb, hvor eleverne får et særligt kendskab til Zoologiske Have og hvor der hvert år skal ske en progression i læringsforløbene.
På 4. årgang arbejdes der med dyr og dyregrupper, hvor eleverne vha. den innovative proces skal producere en præsentation af et udvalgt dyr. Den præsentation skal de så præsentere for en 2. Klasse fra Dansborgskolen.
5. årgang skal arbejde med miljø og naturbevaring.
6. årgang skal arbejde med en udfordring omhandlende: Hvordan får vi flere teenagere i Zoo? (Starter i skoleåret 17/18)


 

Skoleelever lærer om affald og genbrug

Samlede 170 liter affald på vejene omkring Dansborgskolen

Dansborgskolens 1. og 3. klasser deltog sidste torsdag i affaldsindsamling og -sortering under kommunens projekt “Grøn Generation”, hvor eleverne lærer om miljø, ressourcer og bæredygtighed. På trods af regn og kulde gik eleverne til den, og fik på 1 time indsamlet 170 liter affald på vejene omkring skolen. Det var især plastikposer og -flasker, som eleverne fandt mange af.     - I forbindelse med indsamlingen fik eleverne et oplæg fra Quark og Hvidovre Kommunes afdeling for Affald og Genbrug om, hvorfor vi skal sortere vores affald, og hvad det sorterede affald kan genbruges til, oplyser lederen af QuarkCentret, Christian Black-Storm, står for samarbejdet omkring det lokale projekt “Grøn generation". Trods det kolde og våde vejr gik eleverne til opgaven med godt humør.

Det har vi lært...

Eleverne sagde da de blev spurgt hvad de havde lært bl.a.: - Vi har lært hvor skraldet skal være - at sortere det.. - Der er mange små dele af forskellige materialer - som skal sorteres... - Når man har sorteret og brugt det affald, der kan genbruges - så bliver resten brændt og bliver til varme i radiatorer... - Der er mest plast affald - fordi, at vi bruger plastik meget...

Dagen kommer i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings nationale affaldsindsamling, hvor skoler, institutioner og borgere over hele landet gøre en aktiv forskel for en ren og smuk natur i Danmark.

SET turnering

STORT tillykke til Dansborgskolens SET-hold.
Der var hård kamp og dyb koncentration, men en flot holdindsats til Hvidovre kommunes SET -turnering fik i går Dansborgskolen på en 2.plads

Kun 4 elever fra hele kommunen gik videre til finalen og her var vi repræsenteret i alle 3 aldersgrupper:

Gustav fra 7.x vandt en 4.plads,
Anna fra 5.A vandt en 3. plads og
Mathias fra 3. C vandt en 3.plads.
TILLYKKE

SET turnering

Ungt forskertalent

Sebastian Larvad fra Dansborgskolen blev en af de regionale vindere i Danmarks største talentkonkurrence Unge Forskere. Han har nu chancen for at blive Årets Unge Forsker ved den nationale finale. Den 23. april skal Sebastian Larvad til Forum i København for at kæmpe om titlen som Årets Unge Forsker. Det unge forskertalent blev fornylig en af juniorvinderne i den regionale semifinale i Danmarks største talentkonkurrence Unge Forskere. Sebastian Larvad går i 9.y på Dansborgskolen i Hvidovre. Projektet, der har skaffet ham en finaleplads har den specielle titel: Slimål. Sebastians projekt går ud på at finde alternativer til plastik ved at udvinde et materiale fra proteinfibre fra slimål. Ved den nationale finale ved Science i Forum i København kommer han i hård konkurrence med knap 50 andre juniorprojekter fra hele Danmark. I alt var 20 unge juniorforskerprojekter udtaget til den regionale semifinale i Region Hovedstaden. Heraf gik halvdelen videre til den nationale finale, hvor en jury af naturvidenskabelige eksperter nu skal bedømme deres projekter og finde en endelig vinder i både junior- og seniorrækken.

Programleder for Unge Forskere, Katrine Bruhn Holck, siger: -Talentkonkurrencen Unge Forskere hjælper med til at få originale og nytænkende projekter frem i lyset. Det er vigtigt, for der er brug for børn og unge med interesse for naturvidenskab, teknologi og sundhed. Det er deres talent og idérigdom, der skal løse mange af fremtidens udfordringer.

Bedste blandt 1.800 Finalisterne har kvalificeret sig efter fem semifinaler rundt i landet. Oprindeligt var næsten 1.800 projekter tilmeldt. Deres projekter repræsenterer tre forskellige spor: Life science, physical science og technology, og selve kåringen sker d. 25. april.

Udover titlen som Årets Unge Forsker 2017 kæmper eleverne om pengepræmier på i alt 300.000 kr. og legater til at deltage i internationale forsker-konkurrencer. Vinderne får desuden en unik chance for at få deres projekter ud i den virkelige verden. Præmierne overrækkes af HKH Prins Joachim og undervisningsminister Merete Riisager.  Unge Forskere arrangeres af Astra - Danmarks nye nationale center for læring i natur, teknik og sundhed i Danmark.