Kong Arthur

Hvidovres helt egen Kong Arthur

I torsdags spillede 94 elever fra 3. årgang på Dansborgskolen totalteater på Naturcenter Quark.

Helt som i Ulvedalene var temaet Kong Arthur.

Skole OL på Hvidovre Stadion

500 begejstrede elever til Skole OL på Hvidovre Stadion

Stemning, opbakning og glade smil til

succesrigt

Skole OL

Hvidovre Atletik & Motion stod tirsdag som værter for den anden udgave af Skole OL på Hvidovre Stadion, hvor mere end 500 elever fra Hvidovres skoler dystede om direkte kvalifikation til DM-finalen den 7-10. juli på Østerbro Stadion.
Borgmester Helle Adelborg indledte Skole OL med at tænde den Olympiske ild, og ønskede alle deltagerne en rigtig god dag. Og det blev det i den grad, da arrangementet var begunstiget af højt solskin og varmegrader, og stadion genlød det meste af dagen af højtlydt heppen på sine klassekammerater på de korte sprintløb op til 100 meter, på den korte 60 meter hæk, i længdespring, boldkast og ikke mindst under den afsluttende 20x60 meter stafet, hvor der var en intens atmosfære.

Dansborgskolen havde sikret sig et rigtig godt udgangspunkt, da deres 4. og 6. klasser havde været igennem et intenst atletikforløb med netop atletikklubben, og det gav i den grad pote, da a-klasserne begge løb med den samlede sejr for henholdsvis 4. og 6. klasserne.

Hos 5. klasserne blev det efter en tæt opløbskamp til sejr til 5.a, mens det blev 7.a fra Risbjergskolen, der løb med sejren hos den ældste klasse.

- Med over 500 deltagende børn, så blev det til et dejligt mix af kaos og struktur, hvor glæde, smil og et højt lydniveau i den grad viste, at Skole OL er kommet for at blive! Vi håber meget på, at Skole OL kan blive en obligatorisk del af skolernes program, så vi til næste år bliver nødt til at udvide til hele to stævnedage for at få plads til alle, udtalte en begejstret og lettere brugt stævneansvarlig, Tanja Ravnholt, fra den arrangerende klub.

Dansk historisk

Hvorfor danser solen?

At solen skulle danse pinsemorgen er en forestilling, der sandsynligvis stammer fra midten af 1800-tallet.

På den tid er der flere beretninger - ikke mindst fra borgerlige miljøer - der fortæller at man pinsemorgen skal ud og se solen danse. Èn af de ældste vidnesbyrd findes i Vilhelm Bergsøes "Fra den gamle fabrik", der udkom i 1869.

En ældre forestilling knytter sig imidlertid til "påskesolen". I store dele af Europa - og altså i Danmark - mente man, at solen dansede påskemorgen, fordi den var så lykkelig over, at Jesus var genopstanden.

Om Dansborgskolen

Den 23. august 1960 er datoen hvor den første etape af Dansborgskolen åbnede.

Dansborgskolen har stærke traditioner, der samler børnene i et særligt skolefælleskab.

Dansborgskolens kendetegn, som vi vægter højt og er stolte af, er skolens

- traditioner

- afdelingsopdelte skolestruktur med årgangsteam

- høje faglighed

- inkluderende praksis

- udvikling af pædagogik

- omgangsform og tone

Velkommen til Dansborgskolen

Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker

Fire for skolen særligt vigtige værdier:

• at den enkelte elev har lyst til at lære – og lære mere

• at den enkelte elev udnytter sit potentiale for at opnå et maksimalt udbytte af skolegangen

• at den enkelte elev oplever sig som en del af fællesskabet og bidrager hertil

• at der er et tæt samarbejde mellem skole og hjem

Marianne Gritsch den 06-06-2016
    Skolemælk til madpakken
    Vi skriver til dig, fordi vi gerne vil minde dig om, at det er nu, du skal melde dit barn til Skolemælk, hvis der skal være Skolemælk fra 1. skoledag efter sommerferien.
    Gå ind på www.skolemælk.dk , så er du i gang. Det er nemt og hurtigt og du kan altid framelde eller ændre mælken, hvis du får brug for det. Læs mere i vedhæftede PDF.

Bemærk! Hvis du allerede har tilmeldt dit barn til skolemælk skal du intet gøre.

Skolemælk

Kommunal SET-turnering

I tirsdags deltog 4 elever fra indskolingen og 4 elever fra mellemtrinnet i den kommunale SET-turnering. Inden denne dag havde vi haft en intern turnering på skolen, hvor Sandra 2.c, Simon 3.a, Ronja 3.b og Selma 3.b vandt i indskolingen. På mellemtrinnet vandt Anna 4.a, Alexander 4.a, Nicolai 4.a og Andrea 4.c.
Alle elever spillede 3 kampe i den indledende pulje- hvor der var HÅRD konkurrence. Alle elever fra indskolingen gik videre til kvartfinalen. Sandra og Simon nåede hele vejen til finalen, hvor Sandra fik en flot 4.plads og Simon en flot 3.plads.
På mellemtrinnet gik Anna videre til semifinalen.

SET-turneringen er en tilbagevendende begivenhed, så der er mulighed for at kvalificere sig igen næste år.

Mvh Hanne og Pernille (matematikvejledere)

Leg på tværs

"Leg på tværs" er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor makkerklasserne har forskellige legeaktiviteter sammen for at styrke kendskabet til hinanden - store og små. Initiativet, som nu har været en tradition gennem 15 år, gennemfører vi som led i at fremme den fælles trivsel i skolen.

Makkerklasserne er

0. årgang + 5. årgang

1. årgang + 6. årgang

2. årgang + 7. årgang