DANSBORGSKOLEN

           Vi lærer, når vi har det godt – vi har det godt, når vi lærer

Velkommen til Dansborgskolen i Hvidovre

Her på siden har vi samlet oplysninger om skolen. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os på tlf. 72421990 eller [email protected].

 

 • ikon
  Marianne Gritsch den 11-12-2018
  Kære Dansborgskolen

  Blot en lille tak til jeres elever. Jeg kørte med linje 1A her til morgen og hvor var det dog dejligt at se alt det fine julepynt! Jeg kunne læse mig til, at det var jeres elever, der havde lavet julepynt og udsmykket bussen. Det skabte virkelig god stemning i hele bussen, så det synes jeg bare I skulle vide  - fantastisk idé😊 Jeg glæder mig allerede til at køre i bus igen i morgen!

  God jul.

  Trine Krause Larsen
   
 • ikon
  Nis Øfjord Blaxekjær den 23-11-2018
  Kære forældre og medarbejdere

  Information vedr. ny video-chat. 

  Vi er blevet opmærksomme på, at elever fra Dansborg har anvendt en nyere video-chat, Ometv.com. Eleverne har været udsat for et meget upassende indhold, og vi anbefaler fra skolens side af, at jeres børn ikke bruger denne nye video-chat. 

  I kan læse mere om Ometv.com i denne artikel
  https://www.dr.dk/nyheder/indland/ny-video-chat-trender-i-flere-folkeskoler-klasse-var-vidne-til-overgreb-mod-barn

  Mvh
  Nis Blaxekjær

SFO

Åben skole i Zoo

Åben skole - Zoologiske Have

Zoo:
I forbindelse med åben skole har vi sidste år, på mellemtrinnet, startet et pilotprojekt op i samarbejde med Zoologiske Have. Projektet er et tværfagligt projekt i dansk og natur & teknologi. Den primære læringsmetode er innovation og entreprenørskab, hvor vi arbejder med elevernes kompetencer i forhold til at skabe, udvikle og handle. Det er tiltænkt som et forløb, hvor eleverne får et særligt kendskab til Zoologiske Have og hvor der hvert år skal ske en progression i læringsforløbene.
På 4. årgang arbejdes der med dyr og dyregrupper, hvor eleverne vha. den innovative proces skal producere en præsentation af et udvalgt dyr. Den præsentation skal de så præsentere for en 2. Klasse fra Dansborgskolen.
5. årgang skal arbejde med miljø og naturbevaring.
6. årgang skal arbejde med en udfordring omhandlende: Hvordan får vi flere teenagere i Zoo? (Starter i skoleåret 17/18)

2018 Grønt Flag

Symbol på skolens grønne arbejde

Onsdag den 15. august samledes alle børn og voksne ved flagstangen på Dansborgskolen for sammen med borgmester Helle Adelborg at hejse det grønne flag over skolen. Flaget bliver tildelt af Friluftsrådet og er det synlige symbol på skolens grønne arbejde og på det faglige niveau i bl.a. natur/teknologi og på scienceområdet.
 
Viceskoleleder Chr. Østergaard bød borgmesteren velkommen og forsikrede ellers eleverne om, at det var på grund af deres flotte indsats, at skolen kunne hejse flaget.
 
Borgmester Helle Adelborg holdt en flot tale og nævnte ligeledes, at det var det konkrete resultat af deres arbejde at skolen sparede på vand, varme og energi. Og det var deres indsats i affaldsindsamlingen og i affaldssortering, der sammen de mange undervisningsgange på Quark og i ZOO viste skolens fokus og indsats i forhold til natur og miljø. 


Efterfølgende hejste tre elever,flaget til tops, og de modtog store klapsalver. Chr. Østergaard kunne afslutningsvist fortælle, at der var mange flere bæredygtige projekter på vej. 
Og så var der “Grønt Flag-kage” til alle.