Velkommen til Dansborgskolen i Hvidovre

Hanne Correll den 24-02-2017
    Nyt i fotoalbummet
    Klik på ikonet herunder for at se en billedserie med titlen:
    2017 Fastelavn Mellemtrin

Om Dansborgskolen

Digitaldannelse

Som en del af Hvidovre kommunes trivselsløft gav Jacob Pedersen tirsdag aften 70 forældre en spændende og vedkommende aften vedrørende digital dannelse.
Oplægget var krydret med gode diskussioner, spørgsmål og debat blandt de fremmødte. Det er en indsats der løftes ud i klasserne.
Nogle af pointerne var:

- skab en sund kultur i klasserne, en kultur omkring hvad vi sender til hinanden.
- gå ned i tabuerne, stil de undersøgende interesseret spørgsmål.
- det positive kan vi sende online, det negative tager vi offline.
- opbygge en kritisk sans
- fælles indsats for skole og hjem.

Der var stof til eftertanke.

Vh. Skolebestyrelsen & Skoleledelsen

Digital dannelse

Åben skole i Zoo

Åben skole - Zoologiske Have

Zoo:
I forbindelse med åben skole har vi sidste år, på mellemtrinnet, startet et pilotprojekt op i samarbejde med Zoologiske Have. Projektet er et tværfagligt projekt i dansk og natur & teknologi. Den primære læringsmetode er innovation og entreprenørskab, hvor vi arbejder med elevernes kompetencer i forhold til at skabe, udvikle og handle. Det er tiltænkt som et forløb, hvor eleverne får et særligt kendskab til Zoologiske Have og hvor der hvert år skal ske en progression i læringsforløbene.
På 4. årgang arbejdes der med dyr og dyregrupper, hvor eleverne vha. den innovative proces skal producere en præsentation af et udvalgt dyr. Den præsentation skal de så præsentere for en 2. Klasse fra Dansborgskolen.
5. årgang skal arbejde med miljø og naturbevaring.
6. årgang skal arbejde med en udfordring omhandlende: Hvordan får vi flere teenagere i Zoo? (Starter i skoleåret 17/18)