Matematikkens dag

Torsdag den 12. november var det den landsdækkende "matematikkens dag".
På Dansborgskolen var der livlig, flittig aktivitet med de varierede, hjernevridende, individuelle og samarbejdskrævende opgaver dagen igennem:

08.05-08.25 "Speedregn" for alle skolens elever - regnekonkurrence for hele skolen. Hvormange regnestykker kan du regne rigtigt inden for de 20 minutter?
08.30-11.50 Matematik i klassen/på årgange/i afdelingen - overordnet tema: matematik og arkitektur.
12.30-13.45 Postløb på skolen i makkerklasse-grupper på 4 elever
13.45-14.00 Afslutning i egne klasser.

Resultatet af Speedregn-konkurrencen blev: 33.625 rigtige. Skolens mateamtikvejledere har hængt et fint diplom op på kontorgangen. Nu bliver det spændende at se, om Dansborgskolens elever kan regne endnu flere regnestykker rigtigt næste år.

Vindergruppen i postløbet blev gruppe af 4b og 9y: Maja, Noah, Sara og Rosalina
Disse 4 elever havde nået flest poster og svaret rigtigt på opgaverne. De skulle hente deres præmier på kontoret og også her viste de også deres korpsånd ved at vente på hinanden og rose hinanden for indsatsen.
Anne Marie Andersen, skoleleder

Om Dansborgskolen

Den 23. august 1960 er datoen hvor den første etape af Dansborgskolen åbnede.

Dansborgskolen har stærke traditioner, der samler børnene i et særligt skolefælleskab.

Dansborgskolens kendetegn, som vi vægter højt og er stolte af, er skolens

- traditioner

- afdelingsopdelte skolestruktur med årgangsteam

- høje faglighed

- inkluderende praksis

- udvikling af pædagogik

- omgangsform og tone

Velkommen til Dansborgskolen

Christian Østergaard den 09-02-2016
    FARLIGT - Morgentrafikken

Observationer i morgentrafikken her til morgen:
    * Mange forældre benyttede de første P-pladser (nærmest Hvidovrevej) til parkering/afsætning.
    * Mange forældre bakkede derfra ud i den tætte trafik igen - og vendte på vejen og kørte.
    * En del forældre standsede på/i fodgængerfeltet og afsatte børn.
    * Andre biler overhalede/måtte køre uden uden om de holdende biler.

Især de to sidste situationer er SUPER-farlige! Og ulovlige. Vore skolepatruljer kunne ikke komme ud i overgangen for de holdende biler (!), enkelte yngre elever forsøgte at krydse vejen uden skolepatrulje ...
    UHA!

Heldigvis skete der ikke noget i morges ... Men vi må gøre opmærksom på, at skolen har to fine og sikre afsætningspladser - P-pladserne for enden af Stadion. Herfra er afstanden til hoveddøren omkring 140 m!

Vi må også gøre opmærksom på at de første P-pladser er reserveret personalet om morgenen - standsning, parkering og afsætning er faktisk ulovligt her - og Politiet har udstedt flere bøder.

Vi må henstille til at man som afleverende forældre respekterer skolens trafikpolitik - og Politiets anvisninger.

En "sikker trafik"-hilsen

Skoleledelsen
    Muhammad Ahmed Butt den 27-01-2016
    Printer til Chromebook og Macbook Virker igen. I må gemme det som bogmærk i jers browser.
    mvh Ahmed.

Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker

Fire for skolen særligt vigtige værdier:

• at den enkelte elev har lyst til at lære – og lære mere

• at den enkelte elev udnytter sit potentiale for at opnå et maksimalt udbytte af skolegangen

• at den enkelte elev oplever sig som en del af fællesskabet og bidrager hertil

• at der er et tæt samarbejde mellem skole og hjem

Leg på tværs

"Leg på tværs" er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor makkerklasserne har forskellige legeaktiviteter sammen for at styrke kendskabet til hinanden - store og små. Initiativet, som nu har været en tradition gennem 15 år, gennemfører vi som led i at fremme den fælles trivsel i skolen.

Makkerklasserne er

0. årgang + 5. årgang

1. årgang + 6. årgang

2. årgang + 7. årgang

3. årgang + 8. årgang

4. årgang + 9. årgang

I løbet af et skoleår er makkerklasserne også sammen i nogle læseforløb - "Læs på tværs"

Indvielse af ny skolegård - Legeplads

Indvielse af den nye legeplads.smiley

Det var med spænding at vi ventede, ville legepladsen blive klar til  indvielsen, teltet over gummibelægningen blev pillet ned tidligt i morges og der blev arbejdet på projektet indtil klokken 9.15 og borgmesteren Helle Adelborg kom kl. 9.30.
Det lykkedes der var gode taler, Dansborgsangen blev sunget, der var saft og saltstænger til alle og båndet klippet over som tegn på at eleverne kunne tage legepladsen i brug. Og det blev den !! Under stor jubel indtog eleverne legepladsen og billederne viser det var en succes !!

Torben Persson
Afdelingsleder