DANSBORGSKOLEN

           Vi lærer, når vi har det godt – vi har det godt, når vi lærer

Velkommen til Dansborgskolen i Hvidovre

Her på siden har vi samlet oplysninger om skolen. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os på tlf. 72421990 eller [email protected].

.... Siden er under opbygning 

 • ikon
  Christian Østergaard den 06-10-2017
  MOTIONSDAGEN 2017

  Kære forældre

  Traditionen tro er sidste dag før efterårsferien Skolernes Motionsdag. I år har vi valgt at arrangere motionsdagen i samarbejde med Team Rynkeby Fonden, som har arrangeret mange velgørenhedsløb for skoler rundt om i landet. Meget roste løb, også afprøvet i Hvidovre, og som nævnt med det ekstra, at det har et velgørende element i sig.

  Motionsdagen på Dansborgskolen er i tidsrummet 8.00-13.15, hvorefter alle har fri til SFO, klubben eller til at gå hjem. Inden da er der:

  08.00 Mødetid i klassen - samvær og aktiviteter bestemt af klassen og lærerteamet fx om motion, trivsel og velvære, dannelse, kroniske sygdomme for børn, om at gøre godt og gøre en forskel eller ...?
  10.30 Fælles start i Kystparken for 0-7. klasse (de store starter forrest), hvor Team Rynkeby har stillet flot op til os. Rundstrækningen er vores sædvanlige rute på 2,2 km.
  12.00 Løbet slutter - og vi spiser æbler og drikker juice - og går klassevist tilbage til skolen. Tilbage på skolen evaluerer vi løbet og tæller runder m.m. - og ellers tales der frem mod den kommende ferie.
  13.15 Efterårsferie - SFO, klub eller hjem.

  Skolernes Motionsdag er "Glæde, begejstring og fællesskab" (mottoet for i år), et løb som vi årligt afholder i samarbejde med Dansk Skoleidræt. En idrætstradition, hvor børn over hele landet bevæger sig sammen. Og vi søger naturligvis at give inspiration til idræt og motion, at styrke fællesskab og trivsel - og på at have en aktivitet hele Dansborgskolen sammen.

  Alle på skolen deltager i løbet (skolens 8. og 9. klasser er dog andre steder på dagen), og man må deltage i gang eller i løb - eller selvfølgelig, en kombination.
  I år har vi lagt et ekstra element ind via det velgørende, at man via et sponsorat kan støtte med penge til arbejdet med syge børn og arbejdet i Børnelungefonden. Dette er naturligvis helt frivilligt, og det er helt OK ikke at oprette et sponsorrat. For andre kan det være et ekstra incitament for at løbe - et velkendt koncept fra forskellige arrangementer i Hvidovre.

  Ønsker man at oprette et sponsorat kan man læse mere på vedhæftede, hvor der også er en sponsorseddel.
  Efter løbet indbetales sponsoratet elektronisk via
  MobilePay nummer 96674 (nummeret skal ikke være længere!)
  eller 
  https://collection.teamrynkeby.com/dk/User.aspx?i=XGmU7vEV30K 

  Vi håber på en god og velgørende motionsdag - og efterfølgende evaluerer vi løbet og forløbet og afgør, om det er i den form, vi vil afholde motionsdag fremover.

  Og herefter ønsker vi god efterårsferie
  fra Løbsudvalget og Skoleledelsen

Dansborgskolens motionsløb

Dansborgskolens motionsløb

Traditionen tro er sidste dag før efterårsferien Skolernes Motionsdag. I år har vi valgt at arrangere motionsdagen i samarbejde med Team Rynkeby Fonden, som har arrangeret mange velgørenhedsløb for skoler rundt om i landet. Meget roste løb, også afprøvet i Hvidovre, og som nævnt med det ekstra, at det har et velgørende element i sig.

Skolernes Motionsdag er "Glæde, begejstring og fællesskab" (mottoet for i år), et løb som vi årligt afholder i samarbejde med Dansk Skoleidræt. En idrætstradition, hvor børn over hele landet bevæger sig sammen. En rigtig dejlig dag, fantastisk vejr og god stemning. 

Dansborgskolen ønsker alle en fantastisk efterårsferie

 

Om Dansborgskolen

SFO

Åben skole i Zoo

Åben skole - Zoologiske Have

Zoo:
I forbindelse med åben skole har vi sidste år, på mellemtrinnet, startet et pilotprojekt op i samarbejde med Zoologiske Have. Projektet er et tværfagligt projekt i dansk og natur & teknologi. Den primære læringsmetode er innovation og entreprenørskab, hvor vi arbejder med elevernes kompetencer i forhold til at skabe, udvikle og handle. Det er tiltænkt som et forløb, hvor eleverne får et særligt kendskab til Zoologiske Have og hvor der hvert år skal ske en progression i læringsforløbene.
På 4. årgang arbejdes der med dyr og dyregrupper, hvor eleverne vha. den innovative proces skal producere en præsentation af et udvalgt dyr. Den præsentation skal de så præsentere for en 2. Klasse fra Dansborgskolen.
5. årgang skal arbejde med miljø og naturbevaring.
6. årgang skal arbejde med en udfordring omhandlende: Hvordan får vi flere teenagere i Zoo? (Starter i skoleåret 17/18)


 

Skoleelever lærer om affald og genbrug

Samlede 170 liter affald på vejene omkring Dansborgskolen

Dansborgskolens 1. og 3. klasser deltog sidste torsdag i affaldsindsamling og -sortering under kommunens projekt “Grøn Generation”, hvor eleverne lærer om miljø, ressourcer og bæredygtighed. På trods af regn og kulde gik eleverne til den, og fik på 1 time indsamlet 170 liter affald på vejene omkring skolen. Det var især plastikposer og -flasker, som eleverne fandt mange af.     - I forbindelse med indsamlingen fik eleverne et oplæg fra Quark og Hvidovre Kommunes afdeling for Affald og Genbrug om, hvorfor vi skal sortere vores affald, og hvad det sorterede affald kan genbruges til, oplyser lederen af QuarkCentret, Christian Black-Storm, står for samarbejdet omkring det lokale projekt “Grøn generation". Trods det kolde og våde vejr gik eleverne til opgaven med godt humør.

Det har vi lært...

Eleverne sagde da de blev spurgt hvad de havde lært bl.a.: - Vi har lært hvor skraldet skal være - at sortere det.. - Der er mange små dele af forskellige materialer - som skal sorteres... - Når man har sorteret og brugt det affald, der kan genbruges - så bliver resten brændt og bliver til varme i radiatorer... - Der er mest plast affald - fordi, at vi bruger plastik meget...

Dagen kommer i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings nationale affaldsindsamling, hvor skoler, institutioner og borgere over hele landet gøre en aktiv forskel for en ren og smuk natur i Danmark.

SET turnering

STORT tillykke til Dansborgskolens SET-hold.
Der var hård kamp og dyb koncentration, men en flot holdindsats til Hvidovre kommunes SET -turnering fik i går Dansborgskolen på en 2.plads

Kun 4 elever fra hele kommunen gik videre til finalen og her var vi repræsenteret i alle 3 aldersgrupper:

Gustav fra 7.x vandt en 4.plads,
Anna fra 5.A vandt en 3. plads og
Mathias fra 3. C vandt en 3.plads.
TILLYKKE

SET turnering

Ungt forskertalent

Sebastian Larvad fra Dansborgskolen blev en af de regionale vindere i Danmarks største talentkonkurrence Unge Forskere. Han har nu chancen for at blive Årets Unge Forsker ved den nationale finale. Den 23. april skal Sebastian Larvad til Forum i København for at kæmpe om titlen som Årets Unge Forsker. Det unge forskertalent blev fornylig en af juniorvinderne i den regionale semifinale i Danmarks største talentkonkurrence Unge Forskere. Sebastian Larvad går i 9.y på Dansborgskolen i Hvidovre. Projektet, der har skaffet ham en finaleplads har den specielle titel: Slimål. Sebastians projekt går ud på at finde alternativer til plastik ved at udvinde et materiale fra proteinfibre fra slimål. Ved den nationale finale ved Science i Forum i København kommer han i hård konkurrence med knap 50 andre juniorprojekter fra hele Danmark. I alt var 20 unge juniorforskerprojekter udtaget til den regionale semifinale i Region Hovedstaden. Heraf gik halvdelen videre til den nationale finale, hvor en jury af naturvidenskabelige eksperter nu skal bedømme deres projekter og finde en endelig vinder i både junior- og seniorrækken.

Programleder for Unge Forskere, Katrine Bruhn Holck, siger: -Talentkonkurrencen Unge Forskere hjælper med til at få originale og nytænkende projekter frem i lyset. Det er vigtigt, for der er brug for børn og unge med interesse for naturvidenskab, teknologi og sundhed. Det er deres talent og idérigdom, der skal løse mange af fremtidens udfordringer.

Bedste blandt 1.800 Finalisterne har kvalificeret sig efter fem semifinaler rundt i landet. Oprindeligt var næsten 1.800 projekter tilmeldt. Deres projekter repræsenterer tre forskellige spor: Life science, physical science og technology, og selve kåringen sker d. 25. april.

Udover titlen som Årets Unge Forsker 2017 kæmper eleverne om pengepræmier på i alt 300.000 kr. og legater til at deltage i internationale forsker-konkurrencer. Vinderne får desuden en unik chance for at få deres projekter ud i den virkelige verden. Præmierne overrækkes af HKH Prins Joachim og undervisningsminister Merete Riisager.  Unge Forskere arrangeres af Astra - Danmarks nye nationale center for læring i natur, teknik og sundhed i Danmark.