Opslagstavlen

MOTIONSDAGEN 2017

Kære forældre

Traditionen tro er sidste dag før efterårsferien Skolernes Motionsdag. I år har vi valgt at arrangere motionsdagen i samarbejde med Team Rynkeby Fonden, som har arrangeret mange velgørenhedsløb for skoler rundt om i landet. Meget roste løb, også afprøvet i Hvidovre, og som nævnt med det ekstra, at det har et velgørende element i sig.

Motionsdagen på Dansborgskolen er i tidsrummet 8.00-13.15, hvorefter alle har fri til SFO, klubben eller til at gå hjem. Inden da er der:

08.00 Mødetid i klassen - samvær og aktiviteter bestemt af klassen og lærerteamet fx om motion, trivsel og velvære, dannelse, kroniske sygdomme for børn, om at gøre godt og gøre en forskel eller ...?
    10.30 Fælles start i Kystparken for 0-7. klasse (de store starter forrest), hvor Team Rynkeby har stillet flot op til os. Rundstrækningen er vores sædvanlige rute på 2,2 km.
    12.00 Løbet slutter - og vi spiser æbler og drikker juice - og går klassevist tilbage til skolen. Tilbage på skolen evaluerer vi løbet og tæller runder m.m. - og ellers tales der frem mod den kommende ferie.
    13.15 Efterårsferie - SFO, klub eller hjem.

Skolernes Motionsdag er "Glæde, begejstring og fællesskab" (mottoet for i år), et løb som vi årligt afholder i samarbejde med Dansk Skoleidræt. En idrætstradition, hvor børn over hele landet bevæger sig sammen. Og vi søger naturligvis at give inspiration til idræt og motion, at styrke fællesskab og trivsel - og på at have en aktivitet hele Dansborgskolen sammen.

Alle på skolen deltager i løbet (skolens 8. og 9. klasser er dog andre steder på dagen), og man må deltage i gang eller i løb - eller selvfølgelig, en kombination.
    I år har vi lagt et ekstra element ind via det velgørende, at man via et sponsorat kan støtte med penge til arbejdet med syge børn og arbejdet i Børnelungefonden. Dette er naturligvis helt frivilligt, og det er helt OK ikke at oprette et sponsorrat. For andre kan det være et ekstra incitament for at løbe - et velkendt koncept fra forskellige arrangementer i Hvidovre.

Ønsker man at oprette et sponsorat kan man læse mere på vedhæftede, hvor der også er en sponsorseddel.
    Efter løbet indbetales sponsoratet elektronisk via
    MobilePay nummer 96674 (nummeret skal ikke være længere!)

Vi håber på en god og velgørende motionsdag - og efterfølgende evaluerer vi løbet og forløbet og afgør, om det er i den form, vi vil afholde motionsdag fremover.

Og herefter ønsker vi god efterårsferie
    fra Løbsudvalget og Skoleledelsen
    Christian Østergaard den 06-10-2017